
اگر اهل آشپزی هستید و در خانه کار می کنید، داشتن یک آشپزخانه مرتب برای شما بسیار مهم است که یکی از مهم ترین موارد آن چیدمان مواد غذایی در یخچال است.
قرار دادن مناسب اقلام و غذا به شما کمک می کند تا آنچه را که به دنبالش هستید سریع پیدا کنید و آشپزخانه خود را مرتب نگه می دارد
زیرا ممکن است زمانی که می توانید در خانه بگذرانید در حین کار محدود باشد. با این حال، اگر داخل کابینت های خود را به درستی سازماندهی کنید،
همه چیز در جای خود قرار می گیرد و خانه شما همیشه مرتب به نظر می رسد. بنابراین، چگونه می توان نظم یخچال را حفظ کرد؟ ما چند نکته کاربردی را برای شما فهرست کرده ایم.
اگر غذا به درستی در یخچال قرار نگیرد، پخت و پز می تواند بسیار چالش برانگیز باشد.
ممکن است پیدا کردن سبزی مورد نظر برایتان سخت باشد یا به مرور زمان فراموشش کنید زیرا نمی بینید چه غذایی در یخچال است.
علاوه بر این، این امر باعث هدر رفتن مواد غذایی می شود.
اگر یخچال خود را به درستی سازماندهی کنید، به راحتی می توانید تمام مواد خود را پیدا کنید و بدون زحمت غذای خود را آماده کنید
به همین دلیل مواردی که باید در سازماندهی فضای داخلی یخچال در نظر گرفته شود، به شرح زیر است:
فهرست مطالب
Toggleتنظیم قرارگیری ظروف بر اساس طبقات

چند نکته مهم وجود دارد که باید هنگام نظم دادن به فضای داخلی یخچال به آن توجه کنید
اول از همه، قفسه های بالایی یخچال نزدیک ترین و سردترین قسمت به فریزر هستند.
به همین دلیل قرار دادن غذاهای فاسد شدنی در اینجا مهم است
به عنوان مثال غذاهای صبحانه و فرآورده های گوشتی قابل مصرف در همان روز را می توان در این قسمت نگهداری کرد.
قفسه های میانی برای ظروف قابلمه ای مناسب هستند.
می توانید با قرار دادن آنها در ظروف نگهداری و محکم بسته شدن آنها، آنها را در یخچال نگهداری کنید
قفسه های پایین برای سبزیجات تازه، سبزی ها و میوه ها طراحی شده اند
می توانید مواد سالاد و غذا را به طور جداگانه در چیدمان کریسپر یخچال قرار دهید اگر سبزیجاتی مانند لیمو کاهو و خیار را کنار هم بگذارید می توانید سالاد خود را عملا آماده کنید.
اما توصیه می شود محصولاتی مانند پیاز و سیر را در محیط بسته در آشپزخانه نگهداری کنید نه در یخچال
سبزی ها را بعد از شستن و خشک کردن می توانید در ظرف مخصوص نگهداری با پیچاندن کیسه کاغذی دور آن در قسمت سبزیجات نگهداری کنید. بنابراین آنها می توانند مدت بیشتری تازه بمانند.
قسمت درب قسمتی از یخچال است که بیشتر با هوا در تماس است. به همین دلیل، مناسب است محصولاتی مانند نوشابه و سس کچاپ را که به دمای سرد کمتری نیاز دارند، در اینجا قرار دهید. با این نکات ساده می توانید غذای خود را برای مدت طولانی تری تازه نگه دارید.
برچسب زدن بر بسته بندی ها
اگر بیش از یک غذای مشابه در یخچال وجود دارد باید با برچسب زدن مشخص کنید که کدام غذا جدیدتر یا قدیمی است
به این ترتیب می توانید با مصرف اولی های قدیمی از خراب شدن آنها جلوگیری کنید.
اگر تاریخ انقضا را نمی دانید، می توانید عباراتی مانند “اولویت” را روی برچسب ها بنویسید.
برای فریزر هم همین روش را دنبال کنید.
به عنوان مثال پس از انجماد گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده می توانید تاریخ را روی آن بنویسید تا متوجه شوید که دفعه بعد باید اول از کدام بسته استفاده کنید
این روش ساده ضایعات مواد غذایی را کاهش می دهد و آشپزخانه شما را مرتب نگه می دارد.
سازماندهی وعده های غذایی آماده
غذاهایی که در مدت زمان کوتاهی در شرایط بهداشتی تهیه و منجمد می شوند سالم هستند.
انجماد رطوبت را به یخ تبدیل می کند. باکتری ها را متوقف می کند.
در حالی که غذاهایی که از مزرعه به سفره زمان زیادی می برد، خاصیت خود را از دست می دهند، انجماد این ضرر را به حداقل می رساند.
به تاریخ انقضای غذاهای منجمد توجه کنید. می توان آن را به مدت 24 ساعت در یخچال یا در فریزر با دمای 18- درجه سانتی گراد تا تاریخ انقضا نگهداری کرد.
فریزر خود را به صورت دوره ای تمیز کنید و آن را بیش از حد شلوغ نکنید. اگر گردش هوا مسدود شود، باکتری ها می توانند تشکیل شوند.
ظروف نگهداری سبزیجات
برای نگهداری طولانی مدت سبزیجات خود در یخچال می توانید از ظروف نگهداری استفاده کنید. برای این کار، ارزیابی مواد و ویژگی های ظروف مهم است.
کاراکا با محصولات شیک و کاربردی خود می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
ظروف نگهداری Karaca با ساختار بادوام و ضد نشت خود سبزیجات شما را در شرایط ایده آل حفظ می کنند.
به خصوص ظروف با فناوری Vicks سبزیجات شما را برای مدت طولانی تازه نگه می دارند.
ذخیره سازی منظم مواد غذایی باقیمانده در چیدمان مواد غذایی در یخچال

اگر غذاهای پخته شده باقی مانده است می توانید ظروف در بسته را برای نگهداری در یخچال انتخاب کنید
گلدان های کوچک را می توان برای سوپ ترجیح داد. به لطف ظروف ذخیره سازی ساخته شده با مواد شفاف
می توانید به راحتی آنچه در داخل آن وجود دارد را ببینید. به این ترتیب می توانید از باقی مانده غذا برای ناهار روز بعد استفاده کنید.
با استفاده از چیدمان داخلی یخچال، می توانید کار آشپزخانه خود را آسان تر کنید و مواد غذایی خود را به روشی سالم تر نگهداری کنید.
بسیار مهم است که با استفاده از ظروف آشپزخانه که برای این منظور طراحی شده اند وعده های غذایی خود را ذخیره کنید و کابینت های خود را مرتب کنید.
سازماندهی یخچال
سازماندهی یخچال یکی از ارکان چیدمان آشپزخانه است که برای صرفه جویی در مصرف انرژی و همچنین حفظ تازگی مواد غذایی مهم است.
شما همیشه می توانید یخچال خود را با عادات درست قرار دادن و استفاده تمیز نگه دارید
یک تمرین خوب این است که غذاهایی را که بیشتر استفاده می کنید در سطح چشم قرار دهید.
این به شما امکان می دهد به راحتی به آنچه نیاز دارید دسترسی داشته باشید و از گیر کردن غذا در قفسه های بالایی یا پشت کابینت جلوگیری کنید.
همچنین می توانید با استفاده از ظروف نگهداری در اندازه های مختلف، انواع مشابه مواد غذایی را گروه بندی کنید.
محفظه های مخصوص نوشیدنی یا سس نیز از نظر دسترسی بسیار مفید هستند.
شما می توانید فریزر خود را با دسته بندی مواد غذایی بر اساس دسته بندی سازماندهی کنید.
سازماندهی فریزر
غذاهایی که به گروه های مختلف تقسیم می شوند مانند گوشت ها سبزیجات و غذاهای آماده را می توان به راحتی در صورت نیاز پیدا کرد
علاوه بر این، نگهداری مواد غذایی در کیسه های وکیوم از یخ زدگی جلوگیری می کند و به حفظ طراوت غذا برای مدت طولانی تری کمک می کند.
همچنین مهم است که تنظیمات دمای یخچال را به درستی انجام دهید. معمولاً 0-4 درجه سانتی گراد برای یخچال و 18- درجه سانتی گراد برای فریزر محدوده دمایی مناسبی هستند.
این تنظیمات باعث می شود که غذا برای مدت طولانی تازه بماند و از تشکیل باکتری های مضر جلوگیری می کند.
چک کردن منظم یخچال، توجه به تاریخ انقضا، می تواند راهی برای جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی باشد.
میتوانید با تمیز کردن هفتگی یا ماهانه یخچال خود را با حذف غذاهای فاسد یا تاریخ مصرف گذشته، بهداشتی نگه دارید.
ماهی یکبار تخلیه و تمیز کردن یخچال بوی بد را از بین می برد و طراوت غذا را افزایش می دهد.
با پاک کردن قفسه ها، کشوها و سطوح داخلی کابینت با پاک کننده های آنتی باکتریال می توانید محیطی بهداشتی را فراهم کنید.
می توانید با بررسی عادات استفاده خود، یخچال خود را سازماندهی کنید تا از تمیزی و نظم اطمینان حاصل کنی
اگر غذا به درستی در یخچال قرار نگیرد، پخت و پز می تواند بسیار چالش برانگیز باشد.
ممکن است پیدا کردن سبزی مورد نظر برایتان سخت باشد یا به مرور زمان فراموشش کنید زیرا نمی بینید چه غذایی در یخچال است.
علاوه بر این، این امر باعث هدر رفتن مواد غذایی می شود.
اگر یخچال خود را به درستی سازماندهی کنید به راحتی می توانید تمام مواد خود را پیدا کنید و بدون زحمت غذای خود را آماده کنید
بهینهسازی دستهبندی و چیدمان مواد غذایی در یخچال
از دیگر مواردی که باید در بهینهسازی دستهبندی و چیدمان مواد غذایی در یخچال، به آن توجه کنید:
- دستهبندی مواد غذایی: ابتدا مواد غذایی را بر اساس نوع و استفاده آنها دستهبندی کنید.
- به عنوان مثال، میتوانید مواد خشک، سبزیجات و میوهها، مواد شیرین و خوراکیها را در دستههای جداگانه قرار دهید.
- چیدمان در قفسهها: مواد غذایی را بهطور منطقی در قفسههای یخچال قرار دهید،
- بهطوری که موادی که نیاز به دماهای پایینتر دارند (مانند گوشت و ماهی) در قسمت پایین یخچال و محل مناسب برای ذخیره شدن آنها قرار داشته باشند.
- استفاده از جعبهها یا سبدها: برای چیدمان بهتر مواد غذایی میتوانید از جعبهها یا سبدها استفاده کنید تا مواد مشابه در یکجا قرار بگیرند و آسانتر بهدستآوردن آنها باشد.
- تاریخگذاری: برای جلوگیری از فراموشی و خراب شدن مواد غذایی مواد را با توجه به تاریخ انقضا و تاریخ مصرف مشخص کرده و برای اولویتهای مصرف آینده چیده کنید
- تهویه و دمای مناسب: مطمئن شوید که هوای یخچال بهطور منظم تهویه شود و دمای درون یخچال (به ویژه در قسمتهای مختلف آن) مناسب و استاندارد باقی بماند تا فرآیند فاسد شدن مواد غذایی کاهش یابد.
با توجه به این نکات و رعایت کردن اصول مدیریت یخچال، میتوانید مواد غذایی را بهطور بهینه ذخیره و نگهداری کنید و از تازگی و کیفیت آنها بیشتر لذت ببرید.